Geinformeerde toestemming

Geïnformeerde toestemming


Beste patiënten,

De toekomst is meer en meer digitaal en daarom is het mogelijk voor ons, als huisarts, om efficiënter samen te werken met andere zorgverleners in de eerste lijn en met ziekenhuizen.

Dit kan alleen als uw geïnformeerde toestemming (informed consent) in orde werd gebracht om uw gezondheidsgegevens te delen.


Wat houdt dit precies in?

Concreet brengen wij dit in orde van zodra de identiteitskaart wordt ingelezen, aangezien dit in de huidige tijdsgeest enorm belangrijk is voor een goede zorgverlening.

Zo kunnen zorgverleners (huisartsen, specialisten,..) relevante gegevens met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis (medicatie, vaccinaties, allergieën, operaties, enz...) op een beveiligde manier via de computer met elkaar delen. Op die manier kunnen we beter samenwerken, onnodige onderzoeken vermijden en u beter behandelen. Enkel zorgverleners waar u een therapeutische relatie mee heeft, kunnen deze gegevens dan inkijken. 

Een voorbeeld: u gaat op vakantie aan de kust en krijgt een ongeval waarvoor u opgenomen moet worden in het plaatselijk ziekenhuis. Door uw toestemming te geven kan de spoedarts nakijken of en welke medicatie u neemt, of u allergieën heeft, of u al eerdere operaties gehad heeft, enz.

Hierdoor kan er sneller en efficiënter gehandeld worden.

Mocht u dit niet wensen, gelieve dit even te melden aan ons.

Indien u hierover nog vragen heeft, aarzel niet ons hierover te contacteren!