Uw medisch dossier

Globaal Medisch Dossier

Door je huisdokter je GMD toe te vertrouwen, laat je je huisarts toe de coördinatie van je medische verzorging te organiseren. Hierdoor verhoogt de kwaliteit van je gezondheidszorg. Het GMD geldt voor alle artsen van de Medische Hoek.

Bij afwezigheid van je eigen huisarts, kan je immers altijd beroep doen op een andere collega.  De dokters overleggen regelmatig, zodanig dat je dossier altijd up-to-date blijft.

Geïnformeerde toestemming

Om efficiënter samen te werken met andere zorgverleners in de eerste lijn en met ziekenhuizen, is het nodig om uw geïnformeerde toestemming (informed consent) in orde te brengen om uw noodzakelijke gezondheidsgegevens te kunnen delen.

Concreet brengen wij dit in orde van zodra de identiteitskaart wordt ingelezen, aangezien dit in de huidige tijdsgeest enorm belangrijk is voor een goede zorgverlening.

Zo kunnen zorgverleners (huisartsen, specialisten,..) relevante gegevens met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis (medicatie, vaccinaties, allergieën, operaties, enz...) op een beveiligde manier via de computer met elkaar delen. Op die manier kunnen we beter samenwerken, onnodige onderzoeken vermijden en u beter behandelen. Enkel zorgverleners waar u een therapeutische relatie mee heeft, kunnen deze gegevens dan inkijken. 

Een voorbeeld: u gaat op vakantie aan de kust en krijgt een ongeval waarvoor u opgenomen moet worden in het plaatselijk ziekenhuis. Door uw toestemming te geven kan de spoedarts nakijken of en welke medicatie u neemt, of u allergieën heeft, of u al eerdere operaties gehad heeft, enz.

Hierdoor kan er sneller en efficiënter gehandeld worden.

Mocht u dit niet wensen, gelieve dit even te melden aan ons.

Indien u hierover nog vragen heeft, aarzel niet om ons de dokter hierover aan te spreken.

Dokter Aerts, Dokter De Backer, Dokter Verheyden.

Tarieven

Alle artsen zijn geconventioneerd binnen De Medische Hoek en rekenen dan ook de officiële tarieven van de ziekenfondsen aan.

Vanaf 1/1/2021 :

Raadpleging 8- 18u 27 euro

Raadpleging 18-21u 31,5 euro

Huisbezoek 1 persoon 40 euro

Huisbezoek 2 personen (onder zelfde dak) 32 euro

Maak een online afspraak

Maak een ONLINE afspraak indien u andere klachten heeft (trauma's, rugpijn, buikpijn,...), nood heeft aan chronische medicatie, vaccinaties...én géén recent contact had met covid-19-positieve patiënten of gezinsleden met klachten.

Maak afspraak
Top